Galerija

Albumi Pete gimnazije

Lista albuma Pete gimnazije

U proteklim danima završena je zamjena krovnih linijskih kupola sportske dvorane Gimnazije Dobrinja i Pete gimnazije. Od same izgradnje objekta postojao je problem prokišnjavanja dvorane koji je vezan za kupole koje služe za dnevno osvjetljenje dvorane, te je zbog toga dolazilo do oštećenja parketa. Projekat sanacije krova realizira općinska služba za investicije uz sufinansiranje Ministarstva obrazovanje KS.

Dječije radosti...Djeda Mraz i paketići za našu malu raju

Svečana manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH održala se 18.12.2023. godine u hotelu "Holiday" u Sarajevu. Za najperspektivnijeg sportistu u 2023. proglašen je talentovani plivač Kenan Dračić učenik III-1 razreda.

PROJEKAT TED SARJEVO autora profesora Elvira Dugalića 15.12.2023 godine nagrađen je Srebrenom plaketom općine Novi Grad Sarajevo. TED Sarajevo je prvi projekat u Evropi za gimnazijalce ovakvog formata koji kreativno kroz priču i ples potiče gimnazijski uzrast na kreativno razmišljanje i pragmatično djelovanje u društvu, a cilj je funkcionalna pismenost generacija. U prvoj epizodi Projekta za kreativce sudjelovali su Zana Vazda koja je kroz ples pokazala priču "Šta je sreća", "Želiš li da budeš sretan, kad? Sumeja Huseinčehajić je na tekst profesora Elvira Dugalića verbalno ispričala priču, dok su Danin Husić i Orhan Hasić napravili video montažu uz uputstva lidera projekta profesora Elvira Dugalića. Nesebično kao i uvijek do sad profesor Elvir Dugalić prepoznaje mlade ljude i talente i usmjerava ih te forsira tako da im je prepustio nesebično Srebrenu plaketu. Ostaje da u budućnosti učenici realiziraju Projekat za kreativce TED.


Po odluci Olimpijskog komiteta BiH najbolji mladi sportista Bosne i Hercegovine za 2023. je Benjamin Husić - učenik II1

U srijedu 13.12. održana je edukacija za učenike 1-1 odjeljenja na temu "Edukacija učenika o spolnoj ravnopravnosti u cilju prevencija nasilja zasnovanoj na spolnoj opredjeljenosti" Edukaciju je ispred Udruženja za promociju zdravog psihofizičkog razvoja i života kroz preventivno djelovanje "SANUS" održala doktor stomatologije Edina Bandić.

Radna akcija u školi. Novi ormari.

Učenik I-2 razreda Ahmed Jamak, državni prvak u BRAZILIAN JIU UTSU PRVENSTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Sadnja trešnje u organizaciji II-3 razreda i profesorice Zarife Kazazović povodom obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini, koji se ove godine obilježio pod motom "Šta je zelena biblioteka?"

Oružje ne štiti, oružje ubija!!! Prezentacija za učenike IV razreda naše škole od strane MUP KS

Godišnjak škole JU Peta gimnazija od 2022.godine

List učenika JU Peta gimnazija možete pogledati na linku.

Godišnjak škole JU Peta gimnazija od 2021.godine

List učenika JU Peta gimnazija možete pogledati na linku.

Godišnjak škole JU Peta gimnazija od 2019.godine do 2020.godine

List učenika JU Peta gimnazija možete pogledati na linku.
4. Međunarodna revija sporta - album 1
 
4. Međunarodna revija sporta - album 2
 
Studijska posjeta Drugoj gimnaziji Varaždin
 
Studijska posjeta SMŠ "Bećo Bašić", Plav