Događaji i manifestacije

Učešće na Gimnazijadi 2016. godine


19.-21.oktobar 2016. godine

Osamnaesti put zaredom, brojni učenici srednjih škola Kantona Sarajevo uživali su u ljepotama sportskog događaja, poznatog kao Gimnazijada, čiji je organizator i domaćin Prva gimnazija. Gimnazijada je otvorena u sportskoj dvorani "Mirza Delibašić" podizanjem zastava uz zvuk himne BiH, a trajala je od 19. do 21. oktobra 2016. godine. Bila su to tri dana sporta, takmičenja, pobjeda i poraza, ali i tri dana radosti, druženja i prijateljstva. Manifestacija je započela defileom ovogodišnjih učesnika. Program Gimnazijade vodio je sportski novinar Nikola Bilić. Našu školu predstavljale su muška i ženska ekipa odbojkaša, pod vodstvom profesora Bucalović Edina, zatim ekipe košarkaša, čiji je voditelj profesor Oručević Vedran, dok je stonotenisere pripremao i vodio profesor Modronja Admir. Najbolji plasman na Gimnazijadi 2016. ostavarile su ekipe naših stonotenisera. Ženska ekipa (Rondić Iman i Rondić Emana) osvojila je drugo, dok je muška ekipa (Kadrić Meldin i Ljoljić Filip) osvojila prvo mjesto.

Učešće na Gimnazijadi 2015. godine


Kao i svake godine, učenici naše škole su učestvovali na Gimnazijadi i takmičili se u košarci, odbojci i stonom tenisu. Najuspješniji, ovaj put, bile su muške i ženske košarkaške ekipe koje su postigle zapažene rezultate.

Mladići u sastavu:

Mašić Ali
Halilović Asmer
Šabeta Faruk
Bačvić Emir
Đedović Nedim
Mešić Eldin
Nurković Dino
Alagić Esad
Suljović Emir
Barukčija Amar
Mekić Adi
Ljutović Samir
Dragolj Kerim
osvojili su drugo mjesto,

a djevojke u sastavu:

Valjevčić Mirela
Đedović Asja
Brezac Amina
Halilović Mirela
Moco Vildana
Kolar Sumeja
Delić Arnela
Bećirović Minea
osvojile su prvo mjesto.

Isto tako, vrlo uspješno su nas predstavile članice stonoteniske ekipe u sastavu:
Gušo Anesa, Šehić Elda i Alić Ajša, koje su osvojile drugo mjesto.

U Ukupnom plasmanu Peta gimnazija je zauzala drugo mjesto, te ovom prilikom čestitamo profesorima Bucalović Edinu i Požek Janu, a posebno profesoru Oručević Vedranu čije su obje ekipe, i košarkašica i košarkaša, osvojile prvo, odnosno drugo mjesto.